woensdag 31 december 2008

Oudejaarsdag

Vandaag en eergisteren was er weinig te beleven onder het wateroppervlak in de slootjes van Papendrecht. Net als maandag ook vandaag nog even gerommeld langs de rivier en in de havens, maar in tegenstelling tot het heerlijke winterweer van 29 december was het vandaag, met zijn -5 graden Celsius, gewoonweg koud. De top van de hengel vroor dicht en er was weinig lol te beleven aan de visserij. Dan maar heerlijk genieten op het wateroppervlak.

dinsdag 30 december 2008

woensdag 24 december 2008

'Speedsnoeken'

Onder het mom van ‘Oud=Vertrouwd’ vandaag een uurtje ‘speedsnoeken’. In sneltempo de favoriete en vooral vangende stekken af. Hoogstens vijf tot tien keer ingooien en verder naar de volgende stek. Hierbij zeker niet de inhammen, T-splitsingen en bruggetjes overslaan. Bij stek drie al een dikke kolk, dan maar tien keer ingooien…. helaas. Bij de volgende inham was het raak. Een mooie felle aanbeet leverde een dikke snoek op. Opmeten en verder… (Hij was trouwens 67 cm). Twee bruggetjes verder wederom een aanbeet. 73 cm en wederom lekker volgevreten. Weer twee bruggetjes verder weer een snoek er achter aan, maar deze keerde om. 10 keer ingooien mocht niet baten. Kortom het hadden er makkelijk vier kunnen zijn. Allemaal rond de 70 cm… maar we maken er geen visserslatijn van dus weer 2 op de lijst… 67 en 73 cm ! Fijne Kerstdagen !! En eetsmakelijk ;)




maandag 15 december 2008

'Brugwachter 25'


Heerlijk, zo even een halfuurtje op pad met hengel. Net tegen het donker aan, van 16.15 tot 16.45 uur. Even snel wat stekjes af en dan vooral onder de bruggetjes. Vandaag was het weer raak. Een mooie volgevreten snoek van 72 cm. En dit is dan inmiddels snoek numero 25 van dit jaar.

zaterdag 13 december 2008

Snoek 52 cm - 11 december 2008

Donderdag 11 december samen met Pa nog even 3 kwartier wezen snoeken. Een ijzig windje maakte het guur. Na een minuut of 5 was het al raak.... 52 cm. Een paar meter verder kwam er één bij Pa achteraan. Deze liet het verder afweten. Hetzelfde verhaal bij een ander slootje.






woensdag 10 december 2008

IJssnoeken


Vandaag was het weer raak. Terwijl de sloten behoorlijk dicht lagen en ik de blinker af en toe uit het ijs moest trekken waren de snoeken behoorlijk actief. Na een minuut of tien de eerste van 58 cm. Even later was het in het heldere water een enorme snoek die op een haar na de blinker miste. Een paar keer extra ingooien mocht niets baten. Een meter of twintig verder hetzelfde verhaal. In een open stuk tussen het ijs de witte schim van een toehappende snoek. Een paar keer extra ingooien leverde wederom geen vangst op. Dan maar straks op de terugweg en dat leverde uiteindelijk de tweede van vandaag op... 61 cm. Schitterend om een gehaakte snoek onder het ijs door te zien zwemmen en uiteindelijk met een flinke sprong zich door het ijsvlies heen te zien breken.

Tot nu toe 23 snoeken in 2008.
30,44,46,48,55(2x),58,61,63,65(2x),66,69(2x),70(3x),71,72,73(2x),77 en 79 cm

dinsdag 9 december 2008

Karperblues 2e Druk


Heerlijk hoor.... nog een paar daagjes en dan ligt deze jongen op de deurmat. Inmiddels staan 'Tegen de stroom in' en 'Karper en ander Muzen' van Alijn Danau al in de kast en daar zal 'Karperblues' straks gezellig naast staan. Al een aantal jaar kijk ik regelmatig op Marktplaats voor een tweedehands exemplaar van dit boek. Maarja... ga je daar nu echt €80,- voor neerleggen....
Nu dus een heerlijk nieuw exemplaar, zonder vouwjes, deuken, schimmel, etensresten en weet ik veel wat er allemaal tussen de bladzijden kan zitten.... en dat slechts voor €40,-. Los daarvan zitten er meer dan 100 afbeeldingen extra bij. Dit alles naast de geniale teksten van de schrijver. Afijn... de feestdagen komen we wel door.... zeker met twee weken kerstvakantie in het vooruitzicht.

zondag 7 december 2008

Foto's tot 2000 voorzien van bijschrift!!

Inmiddels de bijschriften bij 'foto's tot 2000' erbij gezet. Verder een begin gemaakt met 2001!

zaterdag 6 december 2008

Snoek 70 cm

Vandaag was het weer prijs! De eerste worp was gelijk raak.... deze mooie snoek van 70 cm. Later nog een snoek verspeeld. Deze was iets kleiner. In de slotminuut nog een snoekje van 44 cm.

vrijdag 5 december 2008

Sintsnoeken

Op de valreep toch nog even een hengeltje met Dirk uitgooien. Voor Dirk was het vandaag snoek 7 en 8 van deze week. Ik verspeelde nog een flinke die er toch wel eventjes aan zat.