zaterdag 24 januari 2009

Kijfhoek met de boot

Vandaag voor het eerst hengelen in 2009. Tja… ijsvissen had mogelijk geweest maar helaas…. Een middagje samen met Dirk met het bootje bij Kijfhoek. Na een kwartier was het al raak. Een snoek van 57 cm. Een meter of 300 verder was het weer raak. Eerst even een foto en dan maar opmeten. Het ging alleen iets anders dan verwacht. De foto was al genomen, waarna de vis een rare klapper maakt en uit mijn handen glipt. Hierbij komt de losse dreg in mijn vinger terwijl de vis in het water beland met de andere dreg nog in zijn bek. Hmmm… ja wederom schieten allerlei gedachten door me heen, terwijl ik het hier opschrijf. Het had zo anders kunnen lopen, maar bij het raken van het wateroppervlak schiet de haak uit de bek van de snoek…. Wonder boven wonder zit de dreg alleen nog maar in mijn vinger… en dus niet met nog een spartelende snoek eraan. Ik kijk Dirk aan en we denken allebei eventjes aan het voorval in Caspe waarbij Dirk de haak door zijn vinger heen moest duwen en aan de andere kant eruit kwam ;)



Het water stond overigens erg laag, waardoor de meeste pluggen niet eens gebruikt konden worden. Afijn, de derde snoek volgde op de terugrit en Dirk ving bij Heerjansdam ook nog een snoek. Totaal dus vier snoeken; 57 cm, ca 50 cm, 55 cm en 50 cm. Geen bijzonder grote vissen, dit in vergelijking met sessies in 2000 in het zelfde water;

11 november 2000: 76, 79, 68, 63 en 70 cm
18 november 2000: 84, 72, 89, 75 en 91 cm

dinsdag 20 januari 2009

Ierland 2009

27 t/m 30 april gaat het gebeuren. Vier dagen hengelen in de Ierse kustwateren. Samen met Dirk, Wesley en Viorel vertrekken we op 26 april met het vliegtuig naar Shannon, Ierland. Schipper Luke Aston zal ons daar met zijn boot naar de visstekken in de Shannon en Atlantische Oceaan brengen om daar het één en ander proberen te vangen. Wellicht maken we in het mondingsgebied kans op Rog, Pollak, Kathaai en Hondshaai of op de open oceaan, tot wel 15-20 mijl uit de kust, naast de al genoemde soorten ook kans op Conger, Leng, Koolvis…. Aftellen geblazen !!