donderdag 18 juni 2009

Spiegeltje, spiegeltje….......spiegeltje

Het was weer een nuttig avondje… We lagen nog geen tien minuten in of de eerste run was al een feit. Samen met Jan-Willem een avondje karperen. Die middag al licht voorgevoerd en had ik ook al een karper gespot. Nu… een paar uurtjes later stonden we met een kromme stok aan de waterkant. Een minuut of vijf later gleed deze jongen in het net. Een mooie donkere Spiegelkarper van een pondje of 12. (Dit was om 19.30 uur)



Een kwartiertje later was het weer raak. De derde hengel was uitgerust met een simpel belletje en was slap komen te liggen. Tijdens het strak leggen van de lijn ging deze er vandoor. Wederom een Spiegelkarper. Dit keer een kilootje of anderhalf zwaarder.


De volgende aanbeet was een twijfelaar…. Een piepje….nog wat gerommel en een zakkende swinger. Aanhoudende piepjes duidde toch op vis. Na binnenhalen bleek met een flinke Brasem voor Jan-Willem te zijn (50 cm).
Om 21.20 uur de laatste aanbeet. Wederom een mooie Spiegelkarper. Van rond de 7,5 kg.

zondag 14 juni 2009

Avondje Karperen op de Rivier


Gisterenavond met Wesley wezen karperen op de rivier. Alles in het bootje geladen en vervolgens naar een krib gevaren die niet droogvoets te bereiken was. Een aantal aanbeten leverden uiteindelijk 2 Windes (46 cm) en een mooie Brasem op (58 cm).




woensdag 10 juni 2009

Another Day At The Office


“Of ik tijdens het Zomerfeest een vos wil zijn voor de Vossenjacht?....Natuurlijk!” Ik was uiteindelijk Goofy…. Zoals we hem allemaal kennen…. Vissend!! De kinderen zouden vanaf 8.50 uur school verlaten om in de omgeving van de school totaal 22 vossen te gaan zoeken, allemaal binnen het thema sprookjes- en stripfiguren.
Maandag alvast een beetje gevoerd om vandaag vanaf 5.00 uur aan de waterkant door te brengen. Nog voor de aftrap van de Vossenjacht was het al raak. Collega Piet was net langsgereden waarna ik hem voor het maken van een foto weer terug kon bellen. Een mooie karper van zo’n 18 á 19 pond. Op diezelfde stek had ik vanmorgen met het uitvaren al een Goudkarper gezien.

De Vossenjacht was inmiddels al druk aan de gang, waarbij sommige groepjes het later nog maar eens moesten proberen, omdat ik heerlijk midden op het water dreef in mijn rubberen roeibootje (het moet niet al te gemakkelijk zijn!!)
Na regelmatig te zijn gepasseerd door Piet Piraat, Cruella van de 101 Dalmatiërs, een Paashaas, Catwoman en verzin er nog maar een paar, was het wederom raak!! Een mooie run op mijn rechter hengel. De vis had er zin in en het duurde even voordat deze in het net gleed. Inmiddels waren behoorlijk wat groepen toegestroomd en was het een drukte van belang aan de waterkant. Joep was inmiddels ook aangekomen en kon mooi nog even samen met Papa en de dikke ‘Fisss’ op foto. Joep had nu al moeite om niet aan de vis te zitten en zijn eerste visfoto is een feit. Wederom een mooie Schubkarper van zo’n 19 Pond.
Kortom…. Niet slecht gedaan voor een ochtendje! Rot hoor…. WERKEN!!


Klik hier voor meer foto's