maandag 27 juli 2009

Snoekbaars met de 'peddel'

Natuurlijk geen snoekbaars geraakt met de achterkant van een peddel, maar samen met Pa peddelend de rivier op. En met succes! Na een kwartier een aanbeet en deze mooie snoekbaars van 56 cm in de boot. Een trip van een uur... toch nuttig!!

Vis(s)trip 1 - Een aparte vondst!

In het kader van... je maakt wel eens wat mee... De Vis(s)trip...
Deze keer en aparte vondst !

Klik op de strip om te vergroten

donderdag 16 juli 2009

Uit de oude doos: 'Handvissen'

Een meesterlijk filmpje wat ik samen met Jaco in 2005 heb gemaakt. Een middagje vissen in de Biesbosch liep uit op een middagje 'Handvissen'. Tientallen karpers wisten we met de hand uit het water te tillen om even aan de kijkers 'thuis' te laten zien. Geniet er nog maar eens van.

dinsdag 14 juli 2009

Korsten

Vandaag geen vangsten maar wel schitterende foto's en een aantal bloedstollende filmfragmenten waarbij een azende spiegel- en schubkarper op een haar na mijn korst pakken. Bekijk hieronder het filmpje van bijna 3 minuten.


maandag 13 juli 2009

Karper met de Korst

Eerst samen met Joep een aantal karpers gespot...
Later terug met de hengel en had ik deze flinke Schubkarper met de korst. Vijf minuten na deze nog een Spiegelkarper welke iets voor het net los schoot. Een nuttig uurtje...

vrijdag 10 juli 2009

Een hele mooie 'splinternieuwe' boot...

Een nieuwe aanwinst voor Dirk, Pa en ik... Een schitterende 'Avon Redcrest'... Een tweedehandsje, maar eigenlijk gewoon splinternieuw. Alles ziet er tiptop uit incl. een benzine Buitenboordmotor. Binnenkort nog even kijken voor een electromotor... maar dat heeft geen haast.



Spiegel voor Jaco - Donderdag 09-07-2009

Na de mooie avond van vorige week, heeft Jaco vandaag om 17.30 uur opnieuw de hengels uitgegooid in het Vondelpark samen met Tiemen. Na een half uur was het al raak met als resultaat een spiegel van 15 pondjes. De vis lijkt op de vangst die Jan-Willem twee weken eerder op het droge heeft gehad. Ondanks dat Leo ons om 21.00 uur nog kwam versterken met twee hengels, hebben we behalve wat voorzichtige piepjes geen activiteit meer op de stokken gehad.....

woensdag 8 juli 2009

Vangstmelding

Emiel Verhagen met een Spiegelkarper van 18 Pond

maandag 6 juli 2009

Vispagina Nieuwe Stijl….

Vispagina wordt vanaf vandaag gevoed door meer vissers…
Dirk, Wesley, Jaco en ikzelf zullen de vispagina voorzien van de laatste vangsten….
Geniet ervan!

16 Ponds Karper voor Maurits

Na vorige week een mooie avond te hebben gehad in het Vondelpark, besloot Jaco er samen met Maurits de maandagochtend door te gaan brengen. Maurits was zelfs al zondagavond gaan zitten, maar dat had tot op mijn moment van aankomst van 6 uur nog niets opgeleverd. Vijf over zes, een harde run op de 2e hengel van Maurits. Er zit weinig beweging in de lijn en we vermoeden dat de karper zich heeft vastgezwommen in de planten, die rijkelijk aanwezig zijn.

Enkele minuten later is er nog steeds geen beweging in te krijgen en de karper laat niets van zich horen en zien. Maurits springt in de Bart Smit boot (nieuwwaarde 10 euro) en jaagt de karper uit de planten naar de kant toe. Vlak voor de kant zwemt hij zich weer compleet vast, maar de aanhouder wint en na ongeveer 20 minuten, glijdt er een mooie schubkarper het net in. Na het verwijderen van 12 pond planten aan de lijn en vis, blijft de weegschaal uiteindelijk steken op 16 pond. We zitten nog enkele uurtjes, wat nog enkele voorzichtige piepjes en een mooi schouwspel van springende karpers oplevert. Weer een leuk ochtendje met vis!

vrijdag 3 juli 2009

Nieuw 'PR' van 4,26 kg

Zaterdag 27 juni 2009 is deze kleine 'leder' ter wereld gekomen. Na Joep met z'n 3450 gram is Fien met haar 4260 gram een zwaargewicht. Tevens de lengte was behoorlijk. Fien was 54 cm en Joep 49 cm.


Mooie Spiegel voor Zjak - Donderdag 2 juli 2009

Na ongeveer een jaar stilte op karpergebied besloten Jaco, Tiemen en Maurits de stokken weer eens onder het stof vandaan te halen in de hoop weer eens een mooie vis op het droge te krijgen. De lijnen werden uitgevaren in het Vondelpark, waar Leo in de voorgaande weken al enkele malen succesvol was geweest. Na ongeveer een uurtje een voorzichige piep met als een resultaat een brasem, waar we ondanks zijn respectabele lengte van bijna 60 cm´s, toch een beetje van baalden....Een kwartier later was het weer raak voor Zjak met een voorzichtige piep. Was het een kleine karper, een zeelt, of een uit de kluiten gewassen brasem? Na ruim een jaar niet gekarperd te hebben was ik de feeling een beetje kwijt. Vijftien meter voor de kant, schoot de haak los en verpletterde bijna Erik zijn bril, die nietsvermoedend stond te kijken.Het werd half tien en het begon enigszins te schemeren.... Piep, Piep, Piiiiiiieeeeeepppp. Het oude gevoel kwam weer terug bij Jaco en na het aanslaan was er absoluut geen twijfel mogelijk, dit moest een mooie karper zijn. Tien minuten later, gleed deze mooie spiegel (bijna leder) karper in het net en met wegen schoot de weegschaal tot 17,5 pond. Een erg mooie aflsuiter van deze avond, wat de viskriebels weer aardig heeft aangewakkerd en hopelijk snel zorgt voor nieuwe mooie fotootjes!