woensdag 31 december 2008

Oudejaarsdag

Vandaag en eergisteren was er weinig te beleven onder het wateroppervlak in de slootjes van Papendrecht. Net als maandag ook vandaag nog even gerommeld langs de rivier en in de havens, maar in tegenstelling tot het heerlijke winterweer van 29 december was het vandaag, met zijn -5 graden Celsius, gewoonweg koud. De top van de hengel vroor dicht en er was weinig lol te beleven aan de visserij. Dan maar heerlijk genieten op het wateroppervlak.

dinsdag 30 december 2008

woensdag 24 december 2008

'Speedsnoeken'

Onder het mom van ‘Oud=Vertrouwd’ vandaag een uurtje ‘speedsnoeken’. In sneltempo de favoriete en vooral vangende stekken af. Hoogstens vijf tot tien keer ingooien en verder naar de volgende stek. Hierbij zeker niet de inhammen, T-splitsingen en bruggetjes overslaan. Bij stek drie al een dikke kolk, dan maar tien keer ingooien…. helaas. Bij de volgende inham was het raak. Een mooie felle aanbeet leverde een dikke snoek op. Opmeten en verder… (Hij was trouwens 67 cm). Twee bruggetjes verder wederom een aanbeet. 73 cm en wederom lekker volgevreten. Weer twee bruggetjes verder weer een snoek er achter aan, maar deze keerde om. 10 keer ingooien mocht niet baten. Kortom het hadden er makkelijk vier kunnen zijn. Allemaal rond de 70 cm… maar we maken er geen visserslatijn van dus weer 2 op de lijst… 67 en 73 cm ! Fijne Kerstdagen !! En eetsmakelijk ;)




maandag 15 december 2008

'Brugwachter 25'


Heerlijk, zo even een halfuurtje op pad met hengel. Net tegen het donker aan, van 16.15 tot 16.45 uur. Even snel wat stekjes af en dan vooral onder de bruggetjes. Vandaag was het weer raak. Een mooie volgevreten snoek van 72 cm. En dit is dan inmiddels snoek numero 25 van dit jaar.

zaterdag 13 december 2008

Snoek 52 cm - 11 december 2008

Donderdag 11 december samen met Pa nog even 3 kwartier wezen snoeken. Een ijzig windje maakte het guur. Na een minuut of 5 was het al raak.... 52 cm. Een paar meter verder kwam er één bij Pa achteraan. Deze liet het verder afweten. Hetzelfde verhaal bij een ander slootje.






woensdag 10 december 2008

IJssnoeken


Vandaag was het weer raak. Terwijl de sloten behoorlijk dicht lagen en ik de blinker af en toe uit het ijs moest trekken waren de snoeken behoorlijk actief. Na een minuut of tien de eerste van 58 cm. Even later was het in het heldere water een enorme snoek die op een haar na de blinker miste. Een paar keer extra ingooien mocht niets baten. Een meter of twintig verder hetzelfde verhaal. In een open stuk tussen het ijs de witte schim van een toehappende snoek. Een paar keer extra ingooien leverde wederom geen vangst op. Dan maar straks op de terugweg en dat leverde uiteindelijk de tweede van vandaag op... 61 cm. Schitterend om een gehaakte snoek onder het ijs door te zien zwemmen en uiteindelijk met een flinke sprong zich door het ijsvlies heen te zien breken.

Tot nu toe 23 snoeken in 2008.
30,44,46,48,55(2x),58,61,63,65(2x),66,69(2x),70(3x),71,72,73(2x),77 en 79 cm

dinsdag 9 december 2008

Karperblues 2e Druk


Heerlijk hoor.... nog een paar daagjes en dan ligt deze jongen op de deurmat. Inmiddels staan 'Tegen de stroom in' en 'Karper en ander Muzen' van Alijn Danau al in de kast en daar zal 'Karperblues' straks gezellig naast staan. Al een aantal jaar kijk ik regelmatig op Marktplaats voor een tweedehands exemplaar van dit boek. Maarja... ga je daar nu echt €80,- voor neerleggen....
Nu dus een heerlijk nieuw exemplaar, zonder vouwjes, deuken, schimmel, etensresten en weet ik veel wat er allemaal tussen de bladzijden kan zitten.... en dat slechts voor €40,-. Los daarvan zitten er meer dan 100 afbeeldingen extra bij. Dit alles naast de geniale teksten van de schrijver. Afijn... de feestdagen komen we wel door.... zeker met twee weken kerstvakantie in het vooruitzicht.

zondag 7 december 2008

Foto's tot 2000 voorzien van bijschrift!!

Inmiddels de bijschriften bij 'foto's tot 2000' erbij gezet. Verder een begin gemaakt met 2001!

zaterdag 6 december 2008

Snoek 70 cm

Vandaag was het weer prijs! De eerste worp was gelijk raak.... deze mooie snoek van 70 cm. Later nog een snoek verspeeld. Deze was iets kleiner. In de slotminuut nog een snoekje van 44 cm.

vrijdag 5 december 2008

Sintsnoeken

Op de valreep toch nog even een hengeltje met Dirk uitgooien. Voor Dirk was het vandaag snoek 7 en 8 van deze week. Ik verspeelde nog een flinke die er toch wel eventjes aan zat.






zondag 30 november 2008

Nachtje...Spiegel 31,2 Pond

Na een week voorbereiding, waarbij we het water enigszins in kaart hebben gebracht en twee keer licht hebben gevoerd ging het er vannacht van komen. Met zo’n 2 graden onder nul was het best fris… De watertemperatuur was overigens behoorlijk afgenomen in 1 week tijd. Van 7,2 °C naar 5,2 °C…. We hadden er dus weinig vertrouwen in.


We visten met vier hengels, waarbij de boilies al een paar dagen in de ‘dip’ lagen. En welteverstaan niets minder dan Conimex Wokolie. Om 22.30 uur een controle van de politie… alles was prima in orde. Weer gauw terug onder de wol… Om ca. 05.00 uur was het raak. Hengel 4, helemaal rechts, liet van zich horen. Na een stevige dril van een kwartier, hadden we de vis bij de kant. Een bizar gezicht wanneer we een foto maken in het kraakheldere water, waarbij we onder de vis de bodem als door een duikbril zien. Een schitterende spiegel ligt in het net, welke na het wegen 31,2 Pond blijkt te zijn. Een nuttige koude eindnovember nacht!!










dinsdag 25 november 2008

Nieuwjaarskaarten

Jaja... hij komt er weer aan !!! De nieuwjaarskaart van 2008!!!
Klik op één van de vorige kaarten om ze nog eens te zien.



zondag 23 november 2008

Je kan niet vroeg genoeg beginnen !!!




Volgende week een nachtje

Volgende week maar weer eens een nachtje pakken. Deze keer op 't Waaltje nabij Rijsoord. Hieronder een idee van het water. Deze week een keer of twee voeren!

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Na inspectie met het bootje met zeer winterse weersomstandigheden werd het aanwezig talud al gauw zichtbaar op de dieptemeter. Lichtjes bijgevoerd op het talud en al een klein beetje uitgedacht naar welke plaatsen we de hengels zullen gaan uitvaren.


Klik op de afbeelding voor een vergroting


Behoorlijk winters !!!

dinsdag 18 november 2008

Nieuwe indeling Vispagina – 18 november 2008

Zoals je ziet is er behoorlijk wat veranderd op de site. Het duurde even, maar ik ben aardig wegwijs geworden uit het hele gebeuren. Alles hangt allemaal aan gmail. Met Picasa kan je echt super eenvoudig foto’s uploaden naar de juiste mappen en daar link ik dan weer naar vanuit deze blog. Totaal ruim 1 Gig aan ruimte, waar ik er nu slecht 0,3 van heb opgesnoept. Afijn… ruim 10 jaar viscarrière, gepresenteerd in ruim 800 foto’s en dat in nog geen 300 MB. Dus ik kan voorlopig vooruit met 700 MB te gaan.

De foto’s binnen de mappen staan inmiddels op volgorde…dus geheel chronologisch. Ik mis nog een paar foto’s…. bijv. een dikke schubkarper van ruim 30 Pond….
Dan ga ik de foto’s voorzien van bijschriften. Ik begin lekker vooraan dus blader vooral eens door de albums op zoek naar bijschriften. Veel plezier en de groente.

zaterdag 15 november 2008

Eerste snoek met vlieghengel – 15 november 2008


Zo… het werd weer eens tijd voor een vangst. De afgelopen maand een keer of 5/6 wezen snoeken met een streamer. Iets nieuws voor me, dus ook wel weer een uitdaging om op deze manier een snoek te haken. Met de vlieghengel op pad is geen alledaagse bezigheid, best wennen dus…

Noorwegen 2006 was de eerste keer en zelfs dat ene moment, waarbij een forelletje van nog geen 20 cm op de vlieg dook, zal ik nooit vergeten. Ik heb de vis niet eens gevoeld, maar het idee dat hij op mijn vlieg dook…
De spanning, de concentratie, de traagheid waarmee je de vlieg of streamer binnen kan halen is niet te vergelijken met blinkeren. Los hiervan vis ik nu met een streamer die aan de oppervlakte blijft en iedere keer wanneer ik hem binnenhaal heel even onderduikt. Een aanbeet speelt zich dus aan de oppervlakte af.

Vandaag dus de eerste snoek op deze manier. Tijdens het binnenhalen van de streamer werd ik afgeleid en keek dus opzij. Juist op dit moment dook de snoek erop en ik was te laat, volledig overrompeld. De tweede worp was wel raak en zeker na de misser ervoor, was ik uiterst gespannen. Wat een ontlading, wanneer je dan je eerst vis met de vlieghengel vangt. Een mooie snoek van exact 70 cm was het resultaat. Heerlijk….


Klik op de afbeelding voor een vergroting

zaterdag 20 september 2008

Snoek 2008

Een filmpje van wat snoeken welke we begin van dit jaar hebben gevangen.
Uiteraard volgen er nog meer ;)

Film Caspe 2007

Even een test... een filmpje van vorig jaar !
Caspe 2007... wat vissen die ik daar heb gevangen.
Binnenkort de hele film. Met uiteraard ook de vissen van Wesley en Dirk.

zondag 14 september 2008

Nachtje Karperen op de Rivier – 13-14 september 2008



Een nachtje aan de waterkant was al weer even geleden. Deze keer aan de rivier. Wesley had al wat voorgevoerd deze week en vannacht moet het er dan maar van gaan komen. De eerste karper van 2008 en eigenlijk de eerste rivierkarper ooit.
Deze keer was het de linker arm van Wesley die uit de kom was gegaan met zaalvoetbal en wederom (net als bij de rechter) was ik degene om ‘the night after’ aan de waterkant door te brengen. Wesley kon met zijn arm niet uit de voeten en dus was ik degene die voor de hengels zorg zou dragen. Voor elven lagen de eerste 3 Windes op de kant, waaronder een mooie recordwinde van 55 cm. (het oude stond op 48 cm). Even later een lap van een vloermat, deze Brasem bleek na nauwkeurig meten 60 cm te zijn, eveneens een nieuw record. (het oude stond op 57,5 cm).

Afijn… met verder nog Brasems en Windes om 0.15 uur/ 01.30 uur / 02.15 uur / 02.30 uur / 02.45 uur / 03.10 uur / 05.00 uur en 05.15 uur eindigde de sessie met totaal 4 Brasems van ca. 50-60 cm en 7 Windes van ca.45-55 cm. Helaas geen Karpers maar wel weer twee PR’s.

zondag 7 september 2008

Pennen by Night - 6 september 2008



Een avondje pennen op de Binnenmaas samen met Wesley en Daan. Het doel was uiteraard om een karpertje in het net te laten glijden. Genietend van de zonsondergang, schitterende bliksemschichten in de verte en twee lompe karpervissers aan de overkant, welke het nodig achten om met een behoorlijk lomp volume het e.e.a. aan elkaar duidelijk te maken over zo’n 100 meter water.

Het was even wennen dat het alweer zo vroeg donker werd. De breekstaafjes werden op de pennetjes gemonteerd en met alleen zicht op de opgloeiende pen wisten we toch nog het één en ander op de kant te krijgen. Geen karper maar wel een flinke voorn en 3 brasems.






woensdag 27 augustus 2008

Rivier (26 augustus 2008)

Een avondje snoekbaars/paling op De Noord leverde deze keer wel de gewenste vangsten op. Een snoekbaars van 51 cm en 3 mooie palingen.




dinsdag 26 augustus 2008

Rivier (18 augustus 2008)

Een avondje snoekbaars/paling onder de spoorbrug leverde alleen twee mooie baarzen en een Rivierdonderkop op.