zondag 30 november 2008

Nachtje...Spiegel 31,2 Pond

Na een week voorbereiding, waarbij we het water enigszins in kaart hebben gebracht en twee keer licht hebben gevoerd ging het er vannacht van komen. Met zo’n 2 graden onder nul was het best fris… De watertemperatuur was overigens behoorlijk afgenomen in 1 week tijd. Van 7,2 °C naar 5,2 °C…. We hadden er dus weinig vertrouwen in.


We visten met vier hengels, waarbij de boilies al een paar dagen in de ‘dip’ lagen. En welteverstaan niets minder dan Conimex Wokolie. Om 22.30 uur een controle van de politie… alles was prima in orde. Weer gauw terug onder de wol… Om ca. 05.00 uur was het raak. Hengel 4, helemaal rechts, liet van zich horen. Na een stevige dril van een kwartier, hadden we de vis bij de kant. Een bizar gezicht wanneer we een foto maken in het kraakheldere water, waarbij we onder de vis de bodem als door een duikbril zien. Een schitterende spiegel ligt in het net, welke na het wegen 31,2 Pond blijkt te zijn. Een nuttige koude eindnovember nacht!!










dinsdag 25 november 2008

Nieuwjaarskaarten

Jaja... hij komt er weer aan !!! De nieuwjaarskaart van 2008!!!
Klik op één van de vorige kaarten om ze nog eens te zien.



zondag 23 november 2008

Je kan niet vroeg genoeg beginnen !!!




Volgende week een nachtje

Volgende week maar weer eens een nachtje pakken. Deze keer op 't Waaltje nabij Rijsoord. Hieronder een idee van het water. Deze week een keer of twee voeren!

Klik op de afbeelding voor een vergroting


Na inspectie met het bootje met zeer winterse weersomstandigheden werd het aanwezig talud al gauw zichtbaar op de dieptemeter. Lichtjes bijgevoerd op het talud en al een klein beetje uitgedacht naar welke plaatsen we de hengels zullen gaan uitvaren.


Klik op de afbeelding voor een vergroting


Behoorlijk winters !!!

dinsdag 18 november 2008

Nieuwe indeling Vispagina – 18 november 2008

Zoals je ziet is er behoorlijk wat veranderd op de site. Het duurde even, maar ik ben aardig wegwijs geworden uit het hele gebeuren. Alles hangt allemaal aan gmail. Met Picasa kan je echt super eenvoudig foto’s uploaden naar de juiste mappen en daar link ik dan weer naar vanuit deze blog. Totaal ruim 1 Gig aan ruimte, waar ik er nu slecht 0,3 van heb opgesnoept. Afijn… ruim 10 jaar viscarrière, gepresenteerd in ruim 800 foto’s en dat in nog geen 300 MB. Dus ik kan voorlopig vooruit met 700 MB te gaan.

De foto’s binnen de mappen staan inmiddels op volgorde…dus geheel chronologisch. Ik mis nog een paar foto’s…. bijv. een dikke schubkarper van ruim 30 Pond….
Dan ga ik de foto’s voorzien van bijschriften. Ik begin lekker vooraan dus blader vooral eens door de albums op zoek naar bijschriften. Veel plezier en de groente.

zaterdag 15 november 2008

Eerste snoek met vlieghengel – 15 november 2008


Zo… het werd weer eens tijd voor een vangst. De afgelopen maand een keer of 5/6 wezen snoeken met een streamer. Iets nieuws voor me, dus ook wel weer een uitdaging om op deze manier een snoek te haken. Met de vlieghengel op pad is geen alledaagse bezigheid, best wennen dus…

Noorwegen 2006 was de eerste keer en zelfs dat ene moment, waarbij een forelletje van nog geen 20 cm op de vlieg dook, zal ik nooit vergeten. Ik heb de vis niet eens gevoeld, maar het idee dat hij op mijn vlieg dook…
De spanning, de concentratie, de traagheid waarmee je de vlieg of streamer binnen kan halen is niet te vergelijken met blinkeren. Los hiervan vis ik nu met een streamer die aan de oppervlakte blijft en iedere keer wanneer ik hem binnenhaal heel even onderduikt. Een aanbeet speelt zich dus aan de oppervlakte af.

Vandaag dus de eerste snoek op deze manier. Tijdens het binnenhalen van de streamer werd ik afgeleid en keek dus opzij. Juist op dit moment dook de snoek erop en ik was te laat, volledig overrompeld. De tweede worp was wel raak en zeker na de misser ervoor, was ik uiterst gespannen. Wat een ontlading, wanneer je dan je eerst vis met de vlieghengel vangt. Een mooie snoek van exact 70 cm was het resultaat. Heerlijk….


Klik op de afbeelding voor een vergroting