zondag 28 februari 2010

Op de valreep...

Met de gedachte in ons achterhoofd, dat er nog geen vis in 2010 gevangen was, moest het er vandaag maar eens van komen. Samen met Pa op pad met achterin de auto het bootje en alles wat erbij hoorde. Erg luxe wanneer je binnen 8 minuten op je stek arriveert. Bij aankomst al aardig wat statische vissers en een bootje wat net de kant op werd getrokken. Na 10 minuten lagen we helemaal in en konden de hengels uit. De dieptemeter geeft een constante diepte aan tot een meter op 5 uit de kant, daarna loopt het op naar zo'n 60 cm aan de kanten. Het midden is overigens zo'n 1,80 meter.

De eerste speters vallen en de wind steekt behoorlijk op. Na een half uur hangt de eerste snoek eraan. De meetlat laat nog net zien dat het ongeveer 65 cm is, voordat de snoek na een klapper het water in glijdt. Da's mooi, we gaan vol vertrouwen verder.


In een behoorlijke buitenbocht (ja, wij pakken hem wel!), zie ik op de dieptemeter een groot talud ontstaan. Het is hier op sommige plekken minder dan een meter diep en ik ben benieuwd hoe de binnenbocht er uit ziet. Ik stuur de boot net voor het 'pionnetje' naar de binnenbocht en dit blijkt bij ons een goede keuze. Nog op het talud klapt er een mooie snoek op die zich behoorlijk verzet. De wind speelt met het bootje en ik heb moeite om op deze open vlakte het bootje uit het riet te houden. Toch maar even richting de overkant, dan hebben we even de tijd om de snoek op ons gemakje te onthaken. Na een fotootje even op de meetlat en deze geef 69 cm aan. Een mooie dikke jongen, die overigens behoorlijk is gegrepen, gaat er als een speer vandoor.


Pa loopt het laatste stukje en ik tuf nog even door. In tegenstelling tot het begin van de middag is het nu helemaal windstil en het water is als een spiegel. Op de valreep van de middag pak ik nog een snoekje van 51 cm en Pa schiet wat foto's vanuit de rietkraag. Niet alleen op de valreep van de middag maar dus ook op de valreep van het snoekseizoen weten we toch nog drie snoeken te vangen. Binnenkort een artikeltje over hoe het nu werkelijk zit met de 'gesloten tijd'. Wat mag nu wel en wat mag niet.

Geen opmerkingen: