zondag 23 mei 2010

Conner drilt zijn eerste Karper!


Even een uurtje struinen met z'n tweeën langs de waterkant! De ene na de andere Karper dook op, maar ze hadden weinig interesse voor het brood en voor de worm. Het stikte er trouwens ook van de Brasem, tientallen hebben we er gezien. Na drie kwartier toch maar even verderop kijken. Daar zijn tenslotte de meeste Karpers van dit water op de kant gekomen. Bij aankomst zagen we geen één Karper zwemmen toch maar twee boterhammetjes in kleine stukjes langs het kantje voeren... helemaal niets... dan maar terug! Met de fiets al in de handen... een kolkje bij het brood en een donkere schim. Ja hoor, er zit er één van ons brood te eten. Klein korstje aan de haak en iets verderop voor de Karper laten zakken. Op zo'n moment vergeet je om te ademen... maar schijnbaar kan je best even zonder zuurstof! Het beest gaat er recht op af... op nog geen meter van ons vandaan... z'n bek open en hap! Aanslaan en hij gaat er vandoor..."We hebben hem!" Roept Conner nog terwijl hij het net pakt. Na het aanslaan, mag Conner het afmaken. Z'n eerste Karper aan de haak. Een beste Karper ook! Keurig drilt hij hem het net in. Eerst onthaken en dan even meten ... de Karper blijkt wel 90 cm te zijn! Snel op de foto en weer terug!

Goed gedaan Conner, de eerste Karper! Super!

zaterdag 22 mei 2010

Karper 20 Pond

Vandaag even een uurtje op pad. Gewapend met een blikje mais, 3 wormen (Foei!) en 5 boterhammen... Gisteren had ik al wat Karpers zien zwemmen en wilde vandaag maar even proberen. Bij aankomst een enorme klapperpartij aan paaiende Brasems en Zeelten, maar de Karpers lieten zich nog niet zien. Even later was het wel zover en gingen er een aantal grote donkere schimmen langs de oppervlakte. Een wormpje voor z'n neus was genoeg.

Tja... is weer wat anders dan 7 nachten op rij niets vangen ;)


zondag 16 mei 2010

De tweede en derde zeebaars van Terschelling 2010

Staat toch leuk, wanneer je de tweede en derde Zeebaars van terschelling 2010 weet te vangen. Het zijn luie donders... Het moet eerst mooi weer worden voordat ze de laarzen aantrekken!! Dat bleek maar weer toen ik ene Chris belde voor zagers... Je moest hem horen, over een maand of wat gaat hij wel weer eens op pad voor zagers. Da's mooi, gelukkig had ik een uurtje eerder een nummer gekregen van Remmert Ruig. En dat is mooi ook, want ik had alleen maar een vertekend beeld gekregen over de Eilanders. Wat een man zeg... Maar daar over straks meer. Eerst zijn telefoonnummer, want ik zou bijna willen flyeren boven Terschelling, zodat Chris verzuipt in z'n zagers en Remmert ze niet aangesleept krijgt!

ZAGERS HAAL JE BIJ REMMERT RUIG 06-20650841

Remmert, een zeer vriendelijke eilandbewoner. De eerste keer was hij thuis en hielp me aan de zagers. De tweede keer was hij niet thuis en mocht ik het verder zelf regelen. Geweldig toch! "Loop maar achterom en je vindt het allemaal wel!" Moet je hier eens doen!! Je schuur is leeg, behalve die verroeste botte 'zager' waar je al jaren mee tobt om eens een stukje hout door te zagen... HAD DAT KRENG MEEGENOMEN!!



Afijn, iets voorbij Paal 8 neergestreken en daar de hengels uitgegooid. Op het hoogste tij 2 mooie aanbeten van twee zeebaarzen van ca. 35 en 52 cm! Die laatste heeft het gered... tot de pan! De eerste mocht eerder 'afhaken'. Een heerlijk avondje met Pa aan het strand.

Joep vangt zijn eerste snoek!!

Bij het bezoek aan het Visserij Museum op Terschelling was Joep niet weg te slaan bij het 'droog' vissen!! Zoutwater Snoek, Roggen en verzin het allemaal maar, lagen uitgestald op een mooi zolderstrandje. Met een hengel en 'haak' mocht je vissen vangen. Geniaal! Zo heeft Joep z'n eerste snoek en rog gevangen...

donderdag 6 mei 2010

De Spaghetti Pic!!


Geniale maaltijden aan boord. Aan de Spaghetti met een zeer geschikt gezelschap!!!



woensdag 5 mei 2010

Wederom een Blank

Helaas... wederom een blank. Over een week of 2 maar weer eens. Watertemperauur is dan wellicht wat aangenamer. Wordt tijd voor een vis op de mat. Na 2 nachten Haringvliet, 2 sessies/nachtje Rivier en 2 nachtjes de Graaf mag het de volgende keer gaan gebeuren. Ach... het blijft vissen en geen vangen. Eerst eens gezellig naar Terschelling!!

zondag 2 mei 2010

Nachtvissen

Heerlijk een nachtje ‘Under the Bridge’… blijft trouwens een lekker nummer. Ik had net genoeg ruimte voor mijn stretcher, welke nog met één pootje ‘heel stevig’ op een paaltje stond. Ik had mezelf voorgenomen om niet naar rechts te draaien omdat ik dan in het water lag. Dat was uiteindelijk gelukt. Rond een uur op 01.15 uur besluit ik toch de hengels nog een keer uit te gooien en te voorzien van toplood. Zodra de tweede hengel in het water ligt besluit de lompste reiger van de gehele Alblasserwaard om plaats te nemen op mijn hengel. Erg knap overigens, want je ziet geen hand voor ogen…
Afijn, na een beetje grabbelen op de bodem, vind ik mijn hengel weer, gooi toch maar opnieuw uit en een paar minuten later lig ik heerlijk op mijn ietwat-op-het-randje-van-de-afgrond-slaapplaats.
Niet naar rechts omdraaien!

Mijn hengels staan overigens een meter of twee vanaf de kant in het water. Ik moet dus eerst mijn waadpak aan, voordat ik een hengel oppak… Ook fijn om in mijn hoofd te prenten. Met een slechte Leo-dag, kan er dus behoorlijk wat misgaan… dat begrijp je wel. Waadpak blijft overigens een onherkenbaar woord voor mijn T9 instellingen van m’n mobieltje…. Hij maakt er algauw Zaadpak van… Tja…
Wederom zwemmen de ratten weer heerlijk langs en algauw wordt het ruisen van de auto’s boven me iets minder en begint mijn nachtje. Een rustig nachtje overigens, want er volgen geen aanbeten. Ik wordt uiteindelijk wakker van de enorme geluidsoverlast van het ‘natuurschoon’ om mij heen. De meeuwen laten weer rijkelijk van zich horen en ook de Meerkoeten hebben last van hormonen. Madame meerkoet doet alsof ze er niets aan vindt en Monsieur probeert zijn acrobatiek-kunstjes te volbrengen… Het gehele cloaca-gebeuren laat ik maar achterwegen. Volgend jaar hebben we er in ieder geval weer genoeg monsterlijke koeten bij. Ook vannacht geen wildplasser vanaf de brug, die laatst Wesley z’n hengels bijna een wasbeurt had gegeven.
Je hebt altijd McGyver-momenten aan de waterkant… Ik was namelijk mijn mok vergeten voor mijn bakkie koffie. Na wat gegrabbel in mijn plunjebaal, ontdek ik één of andere kunststof houder, die vanaf nu mijn mok gaat worden. Een tweede ‘probleem’ is het vinden van een geschikte plaats voor de hoge nood. Dat lukt meestal wel, maar er komen nog wel eens wat mensen langs over het water, het ‘bijvoeren’ van je stek, klinkt met een open gulp dan ook niet echt geloofwaardig. Laat staan de grote boodschap…
Sommige visstekken blijven me overigens verbazen… Er lag hier weer van alles neer geslingerd wat er niet hoorde. Een heel fout rubber handschoentje… ik wil het inderdaad niet weten, twee flessen Safari, half afgebrande kampvuurtjes… Ja ze komen hier wel eens. Daar werd ik ook nog eens op gewezen, toen ik op mijn stretcher lag en op z’n kop een telefoonnummer las met de vraag; Neuken? Het zal me niets verbazen wanneer een donkere mannenstem de telefoon opneemt… Zo’n fijne rijkelijk behaarde foute overgewichtige Antiliaan… Maarja, dat stond er dan weer niet bij! Tja, heel fijn allemaal! Kortom, een nachtje met genoeg indrukken, gedachtenspinsels, de gehele dag regen en uiteindelijk geen vangsten. Thuis gekomen, bleek ook nog eens dat ik er eigenlijk niet had mogen nachtvissen… tot slechts 31 mei!! Vannacht zit ik denk ik weer aan de waterkant…. ;)

Leo


McGyveren