dinsdag 20 juli 2010

Ik heb de oplossing!!

Geniaal, ik heb de oplossing. Ik wil een Wii! En dan uiteraard met het bijbehorende WiiFish! Alle visproblemen zijn opgelost! Nooit meer last van slecht weer, altijd vanuit de luie stoel je hengel uitgooien! Wanneer je maar wil druk je op pauze en kan je naar het toilet! Dus nooit meer zoeken naar een geschikte plaats voor je behoefte, geen vette bekeuring voor wildplasserij en al helemaal geen getob meer om over de rand van je boot heen te plassen, wat eigenlijk nooit goed gaat!!

Ik heb de oplossing, ik wil een Wii… Nooit geen dure visuitrusting meer nodig! Geen kilometers rijden naar de viswinkel! Geen kilo’s boilies meer aanschaffen! Geen dure benzinekosten naar afgelegen visstekken! Geen dure pluggen die je verspeelt! Geen afschrijving van je hengels, vislijn en andere zaken!

Ik heb de oplossing, ik wil een Wii… Nooit geen stinkende viskleding meer! Of wat dacht je van je natte net of heerlijk geurende natte bewaarzak! Geen stinkende handen meer, die je na het onthaken van sommige vissen nog de rest van de dag/nacht ruik! Geen gesnij in stukken makreel, die net iets te lang gelegen hebben! Geen gerommel om wormen, maden en andere smerige aassoorten aan je haak te doen! Ik denk aan de emmers vol met zwarte wormen in Roemenië of de bloedzuigers, waar we daar mee viste! Ik denk aan de heerlijke zak rubby-dubby van visingewanden, die je overboord hangt om haaien te lokken. Ik denk ook aan de grote regenton waar die zooi al weken in zit en naast je op de boot staat te ontbinden! En maar afvragen waarom je je af en toe zo misselijk voelt.

Ik heb de oplossing, ik wil een Wii… Nooit meer zeeziek! Huizenhoge golven die je het leven en je maag zuur maken! Wat? Die vooral je smaak zuur maakt!! Het klamme zweet wat je uitbreekt… Het gevecht tegen het niet misselijk worden. Nooit meer medevissers die groen en geel over de reling hangen. Nooit meer de vraag; Waren dit nu spetters zeewater of andere spetters?


Conner aan het vissen!!
Ik heb de oplossing, ik wil een Wii… Nooit meer haken in vingers! Soms tot ver over de weerhaak! Die alleen doorgeduwd kunnen worden om zo min mogelijk schade aan te richten. Nooit meer koude voeten en handen in de wintermaanden! Heb ik na zo’n dag eigenlijk nog wel voeten? Ik voel ze namelijk niet meer! Nooit meer dierenleed! Geen haken meer in vissen die hier niet om hebben gevraagd! Natuurlijk zijn er ook sado masochistische vissen die er van genieten, maar dat zie je ook niet aan die keurig geklede zakenman!


Ik heb de oplossing, ik wil een Wii… Nooit meer vroeg je bed uit! Heerlijk tot ‘normale’ tijden in je warme bedje blijven liggen! Nooit meer om 4.00 uur in de auto om toch op tijd bij de boot te zijn voor het Wrakvissen. Nooit meer je wekker om 3.00 uur om je ‘ochtend-stek’ te bezoeken. Pak dan gewoon een hele nacht! Nooit meer ’s nachts op stekken komen om ongezien te voeren. Nooit meer vergunningen aanschaffen of controle van politie! Nooit meer illegaal nachtvissen met bijbehorende prenten, je ligt dan immers heerlijk naast je partner in bed. Geen spanningen meer binnen relaties wanneer je wel of niet mag vissen! Gewoon, net als de kids, één uur per dag op de Wii!


Ik heb de oplossing, ik wil een Wii… Geen dure visreizen meer! Van een eurootje of 1000,- à 1500,-! Je logt in op Zuid-Amerika en vist op een Arapaima die je overigens ook nog vangt… guarantee! Misschien moet je een uurtje langer vissen, maar vangstgarantie heb je dus altijd! Geen volle garages of schuren meer met vishengels, boten, motoren, viskoffers, foedralen en netten, waar je je kont niet kan keren!

Ik heb de oplossing, ik wil een Wii…

Leo

Ochtendje op de karper


4.00 uur... De wekker... Waarom doe ik dit toch elke keer? Is het wel de moeite waard? Kan ik niet beter een andere hobby zoeken? Nee, niet zeuren, we gaan een karper proberen te vangen zeg ik tegen mijzelf. Half vijf kom ik aan bij de waterkant en kwart voor vijf liggen de hengels in. Zes uur: piep, piep, pieeeeeeeeeeppppppp. Jes, dat gevoel heb ik dus al die tijd gemist! Ik sla aan...... Shit, mis!
Zeven uur: Piep, piep, pieeeeeepppppppp. Ik sla, Yes hangen... of toch niet? Ik voel wat weerstand, echter niet die ik gehoopt had en jawel, het is een brasem. Wel een mooi exemplaar en ik besluit toch maar een fotootje te nemen en te meten, Leo zn site heeft immers ook wat vulling nodig.
Bijgekomen van de adrenaline die toch weer is toegestroomd ondanks je hier maar maximaal zo'n 20 pond kan vangen, ruik ik aan mijn handen en de onthaakmat. O ja, dit is waarom karpervissers een brasem in het water onthaken ;-(
Kwart voor acht. Ik moet er helaas vandoor. Jammer want er is nog veel activiteit inclusief karpers die volledig uit het water springen. Ik pak mn rechterhengel, sla voor het gevoel een klein beetje aan... Niets... Zit ik vast? Klap, klap, klap, met drie grote klappen op mijn hengeltop en een golfenshow neemt een bijna gehaakte karper afscheid van mij. Balen, maar ja. Ze zitten er in ieder geval dus zeker de moeite om nog een keer terug te gaan..

Resumerend:drie maal adrenaline door mijn lijf, 55 cm brasem, de zon op zien komen, de volgels horen fluiten met een bakkie koffie erbij. Ik denk terug aan 4 uur vanmorgen. O ja, hierom heb ik deze hobby! het is zeker de moeite waard! En nee, ik ga geen andere hobbies zoeken. Het liefst laat ik morgen weer de wekker om vier uur aflopen!!

Jaco

zaterdag 17 juli 2010

Avondje aan de rivier

Het enige wat ik dit jaar heb gewogen en opgemeten is mijn dochter (5,5 pond en 52 cm) dus het werd flink tijd mijn hengels weer van stal te halen, ditmaal samen met Rutger, Johan en Arthur. Om een uur of 20.30 lag de eerste hengel met voerkorf en maden in de rivier. Helaas had ik zelf om 22.30 na wat aanbeten en één losschieter nog geen schubben op het droge. Johan had een kleine voorn, nog niet echt om over naar huis te schrijven dus. We besloten de breekstaven, botloden en wormen uit de tas te toveren en op paling te gaan vissen. Om ongeveer 23.00 binnen een kwartier twee flinke aanbeten wat resulteerde in twee paling (jes). De eerste zo'n 25 cm, de tweede iets groter, zo'n 35 cm. Toch weer een heerlijk gevoel, die weerstand aan de andere kant van de lijn....
Hopelijk binnenkort meer vangstmeldingen van mijn kant, heb nu de kriebels weer te pakken..

Jaco

vrijdag 16 juli 2010

Het Markkanaal Deel 1


Na wat wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch voor wat nachten aan het Markkanaal gekozen. Een heerlijk water, een rustige omgeving en vooral kans op behoorlijke bakken van vissen! Maar daar hoort wel bij dat je enigszins aan een stek moet gaan werken! Ofwel…. Een stek moet gaan lopen en voor het mooie is een geplande voersessie zeker niet onaardig!
Daar had ik geen tijd meer voor, dus moest de stek maar langzaam aan gaan groeien!


Bezoek op mijn hengeltop!!

Op dag twee kreeg ik trouwens al bezoek van de Jachtopziener uit deze regio. Een zeer geschikte vent, ook een visser, waarmee ik algauw drie kwartier stond te kletsen. Er zit dus behoorlijk wat wild hier in de omgeving en ik moet er niet van opkijken wanneer er nog wat vossen in de buurt zouden verschijnen! Daar ging hij trouwens diezelfde avond op jagen, op nog geen steenworp afstand van de tent…. Fijn om te weten!! Ook hij had een voerstek gemaakt, alleen dan voor de vos en kwam diezelfde dag nog een keertje buurten. Ik had er een nieuwe ‘vriend’ bij. Hij wist me trouwens ook te vertellen dat hier twee weken geleden 38 Pond was gevangen… Dat horen we maar al te graag. Verder vindt hier ook nog wel eens wat illegale stort plaats. Auto's hebben hier 's nachts niets te zoeken... En ik hoor er regelmatig één langskomen. Hij geeft toch z'n nummer maar even... Altijd handig!


Bezoek vanaf de weg!! Mijn eerste nieuwe 'vriend'!!

Er vlogen wat dagen en nachtjes voorbij…. Daar tussendoor ook nog break voor één of andere voetbalfinale…. Afijn… ik bleef trouw vissen en voeren! Na 3 of 4 nachten nog een korte onderbreking, maar na één nacht thuis en redelijk goed weer op komst, begon de stek toch wel te lonken. Ik besloot toch weer terug te gaan, want had immers zo’n 24 uur geleden behoorlijk gevoerd. Het is bekend dat het Markkanaal een ochtendstek is… en dat bleek wel toen ik vandaag om 4.30 uur een run op mijn rechter hengel kreeg. Ik was blij met mijn voorslag van gevlochten lijn, want ik bleef in eerste instantie toch wel achter het e.e.a. haken. Een minuut of vijf later lag er een mooie schub van 21 Pond op de mat. Een nachtfotootje en weer terug.


Eerste bezoek op de voerplek... 21 Ponds Schubkarper

Nog geen twee uur later rond 6.30 uur een volle fluiter op mijn linker hengel. Als een idioot ging hij er vandoor, wat klinkt dat heerlijk in deze ochtendstilte….
Ik wilde me toch nog enigszins fatsoenlijk aankleden, want tijdens de vorige fotosessie was m’n broek behoorlijk nat geworden en da’s toch minder in je slaapzak. En rond dit tijdstip begint er weer aardig wat volk langs het kanaal te fietsen…. In je onderbroek met een kromme hengel, maakt mij niet zoveel uit…. Maar ik weet niet of iedere voorbijganger dat waardeert. Daarnaast staan er ook wat brandnetels langs de waterkant….

Maar oké, na een seconde of 40, toch aangekleed bij mijn hengel aangekomen, welke nog steeds voluit stond te fluiten. Heerlijk!! Wederom schoof het net een minuut of vijf later onder eveneens een Schubkarper van 17 Pond. Mooi!
Een tandloze vroege voorbijganger wilde wel even een foto maken. Draaide na de fotosessie, toch ook nog maar een shaggie… dat had hij wel verdient vond hij!! Na een kort praatje over zijn karperverleden, had ik er wéér een ‘vriend’ bij en vertrok hij op z’n fietsje naar z’n werk! Toevallig dat deze vroege vogel in het verleden ook achter de hengellatten te vinden was….


Tweede bezoek op de voerplek... 17 Ponds Schubkarper. De voerplek is gevonden!

De boten kwamen langzaam op gang in het kanaal… af en toe een rollend lood zorgde daarom voor wat piepjes. Ik vond het mooi geweest. De stek was gevonden. Na nog wat voeren, op huis aan. In het weekend nog een paar ochtendjes gepland! Afwachten, wat deze stek me brengen gaat! Ben benieuwd!

Bezoek over het water!!
To be Continued!!

vrijdag 9 juli 2010

Vangstmelding

Deze vis is gevangen samen met 3 andere karpers in de nacht van woensdag op donderdag in het vijverpark. Het was lekker weer dus besloot ik mijn lijnen maar een keer uit te zwemmen, ik heb harde stukken in de bodem opgezocht zodat mijn montage niet de blubber in zakte.
De eerste run was al om 11.30 en deze vis werd geland,een schub van 16 pond, 12.15 gooide op deze hengel terug op mijn stek.
De tweede run kwam al snel daarna om 12.30 op dezelfde hengel, een spiegel van 12 pond.
Eindelijk sliep ik bijna toen ik mijn pieper weer hoorde gaan, nu was het een andere hengel.
De vis leek op na een tijdje wel erg sterk, maar toen kwam ik er achter dat hij zich vast had gezwommen en er zelf vandoor was gegaan.
De volgende 2 runs werden wel geland.(spiegel 14 pond,schub 14 pond).

Maurits

Maurits met één van de drie karpers. 1 Spiegel en 2 Schubs.

woensdag 7 juli 2010

Plan voor de volgende week...

De WK-finale brengt wat roet in het eten... En een bezoekje Markkanaal kwam ook onverwacht in me op!! Daarom veel afwisseling volgende week...
Vrijdag start ik ergens tussen de Dordtse en Brabantse Biesbosch... daar blijf ik in iedergeval 2 nachten... Met een korte break voor de WK-Finale.
Maandag in de loop van de dag naar het Markkanaal... daar blijf ik ook in ieder geval 2 nachten.... Daarna vervolg ik mijn sessie waarschijnlijk weer in de Biesbosch.... Heb er zin in!! Zal m'n snoekbaarsje wel vangen voor het avondeten... verder zal het vooral karperen worden...
Maarja... stilzitten kan ik niet... dus ik rommel de hele dag lekker door!!

dinsdag 6 juli 2010

Nieuwe vistijden...

Met Dirk z'n komst van Roemenië naar Papendrecht lijken er toch weer wat andere vistijden aan te gaan breken.... "Op de mooie vangsten dan maar!!"


We hadden overigens 3 aanbeten. Waarvan 2 Snoekbaarzen tot naast de boot. Volgende keer toch een net mee om ze te scheppen.... Ach... we hebben weer heerlijk genoten!! Zie ook ons CSI-verhaal hieronder...

CSI aan de waterkant....

Heel fijn, wanneer de lijklucht je op je visstek al tegemoed komt... Dat hadden we afgelopen zondagavond!! Een beetje bizar is het wel wanneer je een mooi verpakte vuilniszak bijna hoort krioelen van de maden... Je krijgt bijna trek! Ik besluit de zak even op te tillen... het gewicht voldoet aan hele foute gedachten en het kippenvel loopt dwars over m'n rug!

Wat doe je dan? Ga je de politie bellen? Ik maak de zak even open en er blijkt een tweede zak omheen te zitten. De doodse lucht wekt toch enige braakneigingen bij allebei op en honderden maden kruipen de zak uit! Afijn... niet goed nagedacht! Onze vingerafdrukken zitten nu fijn op de vuilniszak. Minder, wanneer jouw afdrukken matchen met de vondst van een kinderlijkje... laten we eerlijk zijn... In wat voor duistere wereld leven we nu, dat je daar aan denkt bij de vondst van een vuilniszak!

We staan écht in dubio, al een minuut of vijf... normaal lagen we allang met de boot in het water! Kom op... we zoeken een stok! Dirk neemt initiatief en gaat het plaats delict te lijf!! De Crime Scene lijkt écht volledig en ik vergeet gewoon te ademen, (ook van de lucht) wanneer Dirk fijn het gegons tegemoed gaat! Nee hé, denk ik nog... We gaan het toch niet meemaken! De stok gaat redelijk vlot de broeiende massa in en de zak scheurt open... 't Blijft stil en ik lees Dirk zijn gezicht af! "Hmmm... 't lijken wel vogels!!" Pfoeiii... Gelukkig!

Maar nog steeds vaag. Toch een telefoontje naar de politie. Die sturen de Milieudienst... Bij terugkomst van de vistrip is de zak weg... de lucht nog niet!!

Leo